Review: Girls Aloud – Something New

Voor deze review vliegen we over naar Engeland. Nou ja, we blijven in Engeland, want de vorige review ging ook over een Engelse artiest! We reizen terug naar het jaar 2002, toen de Londense meidengroep Girls Aloud opgericht. Deze vijf (Kimberley Walsh, Nadine Coyle, Nicola Roberts, Sarah Harding en Cheryl Cole) zijn bij elkaar gebracht door de talentenjacht Popstars: The Rivals in 2002. Het debuutalbum Sound of the Underground verscheen eind mei 2003, met als eerste single de titeltrack , die misschien wel de succesvolste single van Girls Aloud ooit is geworden. Het nummer haalde de 1e positie in het Verenigd Koninkrijk, en kwam zelfs in Nederland in de top 10. Maar na de hit Jump verdween het succes van Girls Aloud in ons land en overig Europa een beetje. Die vier opvolgende albums waren dan ook alleen succesvol in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Maar veel muziekgroepen krijgen er wel eens genoeg van, en nemen een break. Girls Aloud had dit in 2009. De break heeft drie jaar geduurd, want precies tien jaar na het uitbrengen van hun eerste album, komen ze voor een laatste keer terug met het verzamelalbum Ten, dat op 26 november dit jaar zal verschijnen.
Op dit album zullen vier gloednieuwe tracks staan, waaronder Something New, en dat is het nummer dat als nieuwe single gaat dienen!

Over de geschiedenis van Girls Aloud kan ik weinig mijn eigen mening geven, omdat ik me voor 2009 nog niet heel erg bezighield met muziek. Maar ik kan wel zeggen dat Something New een geweldig nummer is! Wat een beetje irritant aan het nummer is, is de tekst: ,,Go go girls, … , you boys better know, we gonna run this run this”, maar zo erg is het niet, en het is gewoon een geweldig nummer!

Cijfer: 8,0
Genre: dance-pop, electro-pop
Album: Ten

Girls Aloud singles discografie:

  • Sound of the Underground (2002)
  • No Good Advice (2003)
  • Life Got Cold (2003)
  • Jump (2003)
  • The Show (2004)
  • Love Machine (2004)
  • I’ll Stand By You (2004)
  • Wake Me Up (2005)
  • Long Hot Summer (2005)
  • Biology (2005)
  • See The Day (2005)
  • Whole Lotta History (2006)
  • Something Kinda Ooooh (2006)
  • I Think We’re Alone Now (2006)
  • Walk This Way – met Sugababes (2007)
  • Sexy! No No No… (2007)
  • Call the Shots (2007)
  • Can’t Speak French (2008)
  • The Promise (2008)
  • The Loving Kind (2009)
  • Untouchable (2009)
  • Something New (2012)

Girls Aloud albums discografie:

  • Sound of the Underground (2003)
  • What Will the Neighbours Say? (2004)
  • Chemistry (2005)
  • The Sound of Girls Aloud: The Greatest Hits – verzamelalbum (2006)
  • Tangled Up (2007)
  • Mixed Up – remix album (2007)
  • Girls A Live – live album (2008)
  • Out of Control (2008)
  • Out of Control: Live from the O2 – live album (2009)
  • Ten – verzamelalbum (2012)
This entry was posted in Reviews and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s