Review: Linkin Park – Castle of Glass

Zanger Mike Shinoda richtte in 1996, samen met wat anderen, de band Linkin Park op, in Californië, Verenigde Staten. Linkin Park bestaat momenteel uit zes leden: Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell, Joe Hahn, Mike Shinoda en Chester Bennington. Mike Shinoda en Chest Bennington verzorgen de vocalen van de band.
In 2000 kwam hun eerste album, Hybrid Theory, uit. De debuutsingle One Step Closer scoorde al aardig.

Misschien wel de grootste hit ooit van Linkin Park is Numb/Encore. Dit is een simpel gezegd een samenvoeging van de nummers Numb van Linkin Park en Encore van rapper Jay-Z. De achtergrond-vocalen op het nummer werden verzorgd door Kanye West.
Numb/Encore stond op nummer 1 in Ierland, en behaalde ook in Nederland en Frankrijk de top 5.
Nog een hoogtepunt in de carrière van Linkin Park was het nummer New Divide in 2009. Het nummer piekte op de 1e positie in onder andere Tsjechië en Polen.

Dit jaar releasden de mannen van Linkin Park het album Living Things, met Burn It Down als leadsingle. Wat mij betreft een matig nummer, maar wat me wel opviel, is dat het nummer vooral in de Duitstalige landen en Polen goed scoorde. In Luxemburg en Polen stond het nummer zelfs op de 1e positie. Opvolger Lost In The Echo vind ik beter, maar scoorde helaas minder. In Zuid-Korea tot de 7e positie, en in Duitsland tot nummer 68, waren de hoogste posities voor dit nummer.

Op het nummer hoor je eerst een zacht instrumentaal, kort erna bijgestaan door de mooie stem van Mike Shinoda. Het refrein is ook mooi: ‘Cause I’m only a crack, In this castle of glass’. Net als bij Lost In The Echo vind ik dat het nummer echt een verhaal met zich meebrengt, en wat is het toch prachtig: een nummer met een duidelijk verhaal!

Cijfer: 7,0
Genre(s): alternative rock
Album: Living Things


Linkin Park singles discografie:

  • One Step Closer (2000)
  • Crawling (2001)
  • Papercut (2001)
  • In The End (2001)
  • Pts.OF.Athrty (2002)
  • Somewhere I belong (2003)
  • Faint (2003)
  • Numb (2003)
  • From The Inside (2004)
  • Breaking The Habit (2004)
  • Numb/Encore (2004)
  • What I’ve Done (2007)
  • Bleed It Out (2007)
  • Shadow of The Day (2007)
  • Given Up (2008)
  • Leave Out All The Rest (2008)
  • New Devide (2009)
  • The Catalyst (2010)
  • Burning In The Skies (2011)
  • Iridescent (2011)
  • Burn It Down (2012)
  • Lost In The Echo (2012)
  • Castle of Glass (2012)

Linkin Park studio albums discografie:

  • Hybrid Theory (2000)
  • Meteora (2003)
  • Minutes To Midnight (2007)
  • A Thousand Suns (2010)
  • Living Things (2012)
About these ads

About flipzandanel

Hoi, ik ben Flip. Kort gezegd: een enorme muziek- en hitlijstliefhebber
This entry was posted in Reviews and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s